Dagens typ.

Vinröd kofta från Calvin Klein.

När jag var i NY så storhandlade jag vinröda ting; stövlar, skor och kjol så då tyckte K att jag skulle ha den här vinröda Calvin Klein-koftan som var hennes. Den är stooor, dubbelknäppt och har en härlig sjalkrage.

Dagens outfit faktiskt!

Bästa broschen 2007.

Art deco-brosch i bakelit.

När jag var hos K i New York så visade hon mig en del av hennes smycken, mängder av Dior , KJL och Valentino med mera. Hon hade helt galet mycket smycken, tänk storlek tre affärer. Bland annat så hade hon den här art deco-broschen och jag sa att jag tyckte att den var så häftig. Då fick jag den. Fotot visar den i nästan naturlig storlek, så den är ganska stor. Stenarna skimrar och den är så fin, så fin.

Förut har jag utnämnt bästa väskan 2006, det här bästa broschen 2007.

Datordöden & jag.

Igår bestämde sig min dator för att döden dö. Så efter ett ganska svaga upplivningsförsök så åkte jag till datorfabriken och inhandlade en ny idag. Ny mobiltelefon förra veckan, ny dator idag, nu är jag teknikkittad för resten av livet - minst! Tråkigast är att den här nya datorn ännu är tom på bilder, musik och texter. (Därav mitt bildlösa inlägg.)

På begäran kommer nu min önskelista för år 2007.
- Blå paljettskor från Din Sko.
- Jultomten i keramik av Jakob Robertsson, Rörstrand. Typsikt om den har hunnit utgå.
- Dollar.
Boken "Hemma hos diktatorn" av Peter York.
-  Gammalt julgranspynt.
- Boken "Wilhelm Kåge - keramikens mästare" av Gisela Eronn.
- Ett till rött LINNARP.
- I, Claudius.

Fortsättning följer - vilken nagelbitare!

Bredaxlad.

Ulljacka från Escada.

Den här jackan fick jag också när jag var i New York. Släktingen hade köpt den på 80-talet och undrade om jag ville ha den nu, annars skulle hon slänga den. Jag provade den och det var kärlek. Egentligen är den helt crazy fast ändå inte - dubbelknäppningen plus de gigantiska axelvaddarna plus äggskalsfärgen känns ganska nytt - men jag kör på det.

Ulljackan värmer gott i snålblåsten.

Presentbestyr + torkade minnen.

Armband med torkade blommor.

Lite sjuk är man nog allt när man shoppar armband efter armband. Men, jag har kommit på en sak som gör att jag kan legitimera nästan alla slags secondhandköp: "Jag kan ju alltid ge bort xxx som julklapp/present." Har tidigare gett min närmaste familj secondhandköpta prylar som jag vet att de letat efter eller som jag varit ganska så säjker att de skulle passa dem. Vad tycker ni? Kan man inte ge bort ett par gamla mässingljusstakar från Skultuna till någon i juklapp? Vad skulle ni tycka? Äckligt eller kul? Är det "värre" om det är köpt på Myrorna än på Bukowskis? Själv blir jag ju, håll i er nu: överlycklig när jag får något secondhand i present.

Silverarmbandet på bilden är köpt secondhand och är nu det tredje smycket jag har som har torkade blommor.
I like!

Jag & Salvatore.

Kofta från Salvatore Ferragamo. Kofta från Salvatore Ferragamo. 
När jag var i New York för cirka 3 veckor sedan så fick jag ju bland annat 22 par skor av min släkting som bor där. Jag fick även två stycken stickade koftor från Salvatore Ferragamo som hon hade köpt på 80-talet. Det här är den ena av dem; mörkgrå ull med ljusgrått rutmönster, stora pingvinärmar och långa muddar vid ärmslut och midja. Ingen vanlig myskofta direkt.

Jag älskar den!

Jag har antagligen världens mest generösa släkting i New York., igår kom en vintage Escada med posten.

Sinnebilden av tidigt 90-tal.

Swatch-klockor POP

Ljuva nostalgi! När min klass åkte på skolresa till London för 100 år sedan så önskade jag mig hett och innerligt en POP-klocka från Swatch. Det var verkligen en übercool klocktyp, helt...crazy tyckte man då. I alla fall, på hemresan så fick jag en av Pappa Krimskrams som var med som klassreseförälder - total lycka!
Måste snarast uppsöka föräldrahemmet för att hitta den.

I väntan på det så visar jag er dessa två POP som jag hittade i en secondhandaffär för 1 krona stycket. Ska bara fixa nya batterier i dem så blir det prima!

Raowr!

Armband Armband

Det här armbandet är kanske det jag blev allra gladast för av allt det jag fick från släktingen i NY. Jag hade berättat för henne i somras, i Sverige att ett djurhuvudarmband (?!), det ville jag verkligen skaffa mig ett. Hon nickade och sa att hon förstod vad jag menade för typ av armband och så, X antal månader senare i NY så plockar hon raskt fram det här armbandet och säger: "-Visst var det den här typen av armband du ville ha? Varsågod!"

Tack tack tack.

Bäst av allt, det är vintage; det har burits av en kär släkting!

Red eel.

Vinröd ålskinnsplånbok.

Ännu en secondhandpryl från New York, en vinröd ålskinnsplånbok som jag fick av den extremt givmilda släktingen. Hon kom ihåg att jag berättat om min gröna ålskinnsväska och plockade fram den här plånboken och undrade om jag ville ha den. Aber självklart sa jag!

Nu åker jag en snabbis till Stockholm för:
1. Fest!
2. Svenskt tenn.
3. Barkaby.

Puder + svart = sant.

Skor från Enzo Angiolini.

Nr 2/22. Det här är ett av mina favoritpar, de är helt underbara och så är de väldigt bekväma. Puderrosa tyg och svart skinn från Enzo Angiolini. Påminner en del om de här ser jag nu.

Första paret ut!

NY-skor 1.

Jag är så kass på att fotografera så jag borde helt övergå till en bildfri blogg. På varje ok bild går det 243 stycken "jag går på syra & kollar på Dr Snuggles samtidigt-bilder". Grrrr.

Iaf, de här är skor nummer 1/22 som jag alltså fick ärva efter min släkting i USA. Hon hade precis köpt dem men tyckte absolut att jag skulle ha dem. Svart kilklack, tweed och lackrosett. Funkar, speciellt med ett par rutiga nyllisar. Rut rut rut alltså.

Shoes?

skor skor skor

Nu börjar jag så smått landa i Sverige. Det har tagit en faslig tid att packa upp allting (+ 70 kg packning) och när jag ställde upp alla mina beresta skor så insåg jag att det är 25 "nya" par skor jag har med mig hem från NY, och inte 24. 3 av paren har jag köpt nu i NY, de andra 22 paren fick jag av min härliga släkting som jag bodde hos. Släktdrag anyone? Dessutom fick jag jackor, smycken, väskor - allt. Jag är verkligen lyckligt lottad.

New York var helt underbart; människorna, ljuden, arkitekturerna, miljöerna, scenerna  allt. Måste nog smälta den här resan känner jag.  Faktum är att jag och New York kom så pass bra överens att jag inom kort kommer åka dit igen.

Shoppingen var ganska otrolig, både utbud och priserna passade mig finfint. Kunde handlat hur mycket som helst känns det som nu när dollarn är så låg. Det som var riktigt, riktigt löjligt billigt var så klart amerikanska märken. (Jag shoppar nästan alltid inhemska kläder/skor/prylar/smink när jag reser.) Så jag handlade Michael Kors, Calvin Klein, Benefit, Voluspa, Marc Jacobs, Sebastian, Redken, Urban Decay, BCBG, DKNY, American Vintage, Ralph Lauren, Juicy Coture, Philospohy, O.P.I, Burts Bees m.m.

Eftersom jag fick så mycket av min släkting så måste ju det klassas som secondhand, eller hur?
Snart i en blogg nära dig alltså.


Yay!

Ganska nyligen hemkommen ifrån New York.

Skodonsstatus: +24 par.

Nu ska jag sova som en baby.

RSS 2.0