Smaragd.

Grön klänning. Grön klänning. Grön klänning.

Det var ett tag sen en klänning dök upp här så nu är det dags igen. Den här knälånga klänningen köpte jag i en av mina favoritsecondhandbutiker för 20 kr. Jag gillar grönt och den här är verkligen übergrön. På första bilden visas den framifrån, där ser man att den har en liten halvpolokrage. På andra bilden visas baksidan - där ser man att halvpolokragen övergår till knytband och att klänningen har en urringning i ryggen. Tredje bilden visar mönstret. Trots att jag har en hyffsat bra kamera så är jag så kass på att fota - därav x antal bilder varje gång.

Silber.

Silverskor.

Varför känns det ibland som om ingenting är ute? Rätt kul men cyklerna går så fort så när det rapporteras att "silver är hett" så har jag aldrig fattat att det varit "ohett"? Det verkar som om så fort en trend ropas ut som död är den i och med det: inne! Till exempel metallictrenden.

Själv gillar jag silverskor men inte varje dag kanske.

Snart stundar en Berlintripp - igen. Då blir secondhand-kilo-shopping antar jag lovar jag.

Stiligt.

manschettknappar

Manschettknappar är schnyggt. Dessutom sitter de på ett lagom diskret ställe för att vkunna räka på med udda modeller och färger. De här köpte jag secondhand till Herr Krimskrams för 5 kr. Som nya!

Det ryktas om snö...

Pälsmuff.

I flera år har jag letat efter en pälsmuff i fint skick och nu har jag hittat en! Den är svart och har en dragkedja på baksidan - mycket praktiskt. Tror det blir fint som snus till min cape. Än så länge har muffen inte varit så flitigt använd men om det nu dyker upp någon snö i helgen så...

Talk to me.

Blingarmband 1.> Blingarmband 2

På sista tiden har det blivit många bloggposter om just smycken, dels är det så lätt att variera sig med ett nytt armband och dels så...eh...tar det inte så stor plats.

Jag gillar när det blir lite brackigt, som det här armbandet till exempel. Det skriker oäkta allt om det! Ett smycke är för mig väldigt personligt - det är bara för utsmyckning.

Krimskrams väljer otråkiga smycken åt folket:
David & Martin
Muscovie Design
Sigurd Persson
Anna Tascha

Favoriten framför alla andra: Kristian Nilsson

Purple.

Silverhalsband med ametist.

Det här smycket har min mamma ärvt av sin mamma och jag har ärvt det efter henne.
"Smycken ska man ge bort medan man lever -
då vet man att smycket hamnar hos någon som passar i det -
och annars missar man att få ge bort något och se någon glädjas."


Halsbandet är i silver och har en ametist innefattad i mitten. Ibland använder jag smycket, ibland får det vila i flera år. Gillar att orginalasken finns kvar - med likadan lila färg på sammetsbotten.

Reptile.

Reptilplånbok.


Jag ger er: en reptilplånbok. Med snygg börsförslutning OCH plats för 2 (!!) kort. Synd bara att man i dessa dagar har 1287239587234 stycken till. Mamma skrattade när hon såg den och så berättade hon att de hade mig i en reptilbarnvagn när jag var liten.
Jag blev alldeles till mig - måste försöka att hitta kort på den.

Four eyes!

Glasögon från Christian Dior.

Första gången ett par riktiga glasögon är med i bloggen. De är från Christian Dior och jag fyndade dem i en av mina favoritbutiker. Ska ta med dem till min optiker så får vi se vad man kan göra med dem.

Här kommer verkligen min ja - nej - ja -nej-känsla fram.
Jag pendlar mellan att tycka att jag ser WOW ut mellan att kaskadspy...

Schwartz.

Farbrors väska.

I avdelningen "kära saker från kära personer som avlidit" har nu turen kommit till min farbrors svart skinnportfölj. Han dog under början av nittiotalet och när hans änka frågade mig om jag ville ha hans
till jobbet-portfölj så blev jag...glad. Minns att jag hade den som skolväska ett tag.
Svart, tjockt skinn och förut luktade den farbror - det gör den tyvärr inte längre.

En ganska oansenlig sak men jag blir alldeles varm när jag ser den. Besjälning anyone? :)

Plastic fantastic!

Inplastad skalbagge. Inplastad skalbagge.

Har haft långledigt över jul och nyår så det har funnits en del tid till fyndande. Men det känns som om det har funnits en del tid över för slöande, ätande och socialisering också. Men nu är jag tillbaka!

Det här halshänget hittade jag i en secondhandbutik och kände; ja - nej - ja - nej - ja - nej - ja.
Så det blev ett köp. En grön skalbagge inuti en plastkub hade jag inte tidigare.

Skalbaggen är lite grönmetallic - mycket fin!

RSS 2.0